Stil de viata sustenabil: inceputuri

Stil de viata sustenabil: inceputuri

Stilul de viata durabil nu este un stil de viata hippie, asa cum ar crede multi, dar nu este nici unul minimalist. Nu va asteptati sa traiti la o ferma. De fapt, un stil de viata durabil poate fi obtinut de toata lumea si este destul de simplu. Te-ar putea ajuta chiar financiar, mental si psihologic.

 

Primul pas:

Stiti de ce doriti sa treceti la un stil de viata durabil? Stiti de ce aceasta schimbare este importanta in zilele noastre?

 • Planeta noastra a atins punctul culminant Trebuie sa o consideram mai mult decat a fi doar pe ceea ce pasim. Este singura planeta pe care o avem si pe care trebuie sa o protejam. Sanatatea noastra este afectata de poluare. Alimentele pe care le consumam ne intoxica din cauza ingerarii de plastic.

 • Viata noastra este din ce in ce mai stresanta din cauza intoxicatiei de social media. In sfarsit, realizam diferenta dintre tari si dezumanizarea muncitorilor si discriminarea dintre rasa. A trai in societatea de astazi este destul de otravitor.

 • Adoptarea unui stil de viata durabil este o stare de spirit: educati-va de la practici nesustenabile, invatati sa aveti un stil de viata mai echilibrat, sa va simtiti mai sanatos, mai bine cu privire la actiunile dvs. si mai increzator in viata de zi cu zi. Acest stil de viata nu are impact daca vrei sa ai un trai minimalist sau de lux. Cu toate acestea, va avea un impact asupra modului tau de gandire: ce fac mai bine, ce afecteaza alti oameni din lume, cum pot sa ma simt mai bine.

 


Al doilea pas:

Cum sa adopti un stil de viata sustenabil? Unde sa incep?

 • Forte mult bloggeri au scris mai multe carti despre cum sa incepi un stil de viata durabil: ar trebui sa-ti schimbi toata viata, sa devi pe deplin la vegan si sa vinzi tot ceea ce nu este de la o marca etica. Ei bine, nu cred ca aceasta este solutia deloc. Fiecare schimbare mica este un pas catre un stil de viata mai durabil. Nu trebuie sa traiesti intr-o ferma si sa te descurci pe cont propriu.
 • Va propun sa incepeti doar cu o ora pe zi, la voi acasa si sa notati ceea ce sunteti dispus sa schimbati si unde va vedeti in viitor. Incepe de aici.
 • Puteti incepe sa consultati lista de cumparaturi lunara si de unde provin acestea, cum este creat si cantitatea de CO2. In loc sa cumperi ce este in tendine, mai bine cauta produse mai durabile, uneori mai scumpe, dar de care stii ca vor dura. Un stil de viata durabil este unul de reciclare si investitie. In loc sa cumparati ce este la moda doar pentru a o utilizare, ar trebui sa cumparati constient si sa utilizati produsul de mai multe ori. Fiti mandri de fiecare articol pe care il detineti si aveti grija de ele.

 

Al treilea pas:

De ce stilul de viata durabil pare atat de scump? Cum pot investi in stilul de viata durabil? Trebuie sa cheltuiesc multi bani pentru sustenabilitate? Exista doua moduri de a incepe un stil de viata durabil:

 • Reutilizare: aceasta mentalitate va va impinge sa reutilizati produsule si sa va alaturati la miscarea #zerowaste. Reutilizati conservele pentru a planta plante pentru a crea o gradina cu plante, reutilizati haine vechi si creati prosope de bucatarie.
 • Investiti: aceasta mentalitate va va afecta cheltuielile viitoare. Veti cheltui ceva mai multi bani pentru articole mai durabile, dar acestea vor dura mai mult. Multi oameni simt au nevoie de un element care sa reprezinte noul stil de viata pentru a putea sa inceapa o noua etapa in viata lor. Investiti intr-un element nou pentru design interior care va dura si este realizat din material reciclat. Cumparati un dulap nou, atat timp cat este durabil.

 

Unele fapte si intrebari ar trebui sa ramana aceleasi in aceste doua moduri:

 • Brandul de nde va cumparati produsele este reciclat, etic, ecologic?
 • Veti putea sa-l pastrati pentru noul 5/10/15 ani?
 • Ai de gand sa-l porti, sa-l folosesti, de mai mult de 40 de ori?
 • Acest lucru va va face sa va simtiti mai bine?
 • Ce impactul asupra mediului aduc actiunii tale?

 

In concluzie:

Invata despre fiecare actiune a ta si despre cantitatea de CO2 generata. Daca incepeti sa faceti investii, asigurati-va inainte ca terminati toate produsele initiale si documentati-va despre impactul Risipei/Deseurilor. De asemenea trebuie sa va asigurati cand renuntati la lucrurile vechi, cele care nu se mai potrivesc noului stil de viata ca alegeti cel mai ecologic si bun mod.

Sper ca v-a placut acest articol si cautati sa va transformati modul de viata intr-un stil de viata mai durabil. Daca sunteti in cautarea durabilitatii, a brandului etic si a luxului, nu ezitati sa consultati postarile noastre despre idealitate. nu ezitati sa ne intrebati orice si voi fi fericit sa va ajut in noua voastra calatorie!

 

 

Nu uitati sa ii urmariti pe Instagram si Twitter.

https://www.instagram.com/theideality/

https://twitter.com/IdealityThe

Articol tradus: https://theideality.com/sustainable-lifestyle-beginnings/

 

 

Comentarii!

Lasa un raspuns!